Bøger / faglitteratur

Glæden ved at være lærer?! : en opmuntring og ansporing til at vælge (Waldorf) lærergerningen


Beskrivelse


Om Waldorf-pædagogikken, der tager udgangspunkt i Rudolf Steiners tanker og ideer. Forfatteren har fokus på de mange parametre, der påvirker undervisningen lige fra de fysiske rammer til de mere personlige som undervisere, elever og forældre, samt undervisningsmetoderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. sep. 2015

En indføring i Waldorf-pædagogik/Steiner-pædagogik for lærere, pædagoger, studerende indenfor begge fagområder samt for alle andre med interesse.

Bogen er skrevet af Christof Weichert, erfaren underviser samt leder af Den Pædagogiske Sektion på Goetheanum i Schweiz, og nu oversat til dansk. Bogen præsenterer Waldorf-pædagogikken lavet med udgangspunkt i Rudolf Steiners tanker og ideer. Weichert har fokus på de mange parametre, der påvirker undervisningen lige fra de fysiske rammer til de mere personlige så som undervisere, elever og forældre samt undervisningsmetoderne.

Weichert giver i denne udgivelse et interessant indblik i den åbne dørs pædagogik og en pædagogisk praksis, som kan inspirere mange undervisere og sætte mange tanker og overvejelser i gang, uden man nødvendigvis behøver være enig.

Vil man læse mere, kan man læse bøger om Rudolf Steiner og Rudolf Steinerskoler, hvilket der findes meget litteratur om. En mulighed kunne være udgivelsen Leve helheden.