Bøger / skønlitteratur / dramatik

Glasbobler


Beskrivelse


Realistisk skuespil der via fem personers skæbner og deres forskellige baggrunde, motiver og hverdagsliv, udspiller deres frustrationer og livsløgne. 5 roller (3 kvinder, 2 mænd), 10 scener/locations. Varighed: Ca. 85 minutter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2015

af

af

Kent Skov

d. 30. sep. 2015

Skuespil med fem tilfældige mennesker, hvis skæbner flettes sammen over en enkelt dag. Spændende og tankevækkende. For alle interesserede i ny dansk dramatik.

Enakters drama af den unge dramaturg ved Århus Teater. Dramaet foregår omkring fem personer: Den ældre, skarpe og skrappe kvinde fru Staale, den lidt vege hjemmehjælper Jacob, der er ansat hos hende, hans unge kæreste, den usikre lidt kuldslåede rengøringsassistent Mille, den modne slebne psykolog Reichardt og hans datter Esther. Personerne har forskellige aldre og ståsteder i livet. Alle har enten noget, de skal have gjort op med også i deres indbyrdes forhold eller uafklarede livsprojekter og deraf afledte frustrationer. Den lidt indolente Jacob får undervejs en religiøs anfægtelse, der varsler et kald, og troen og religionen spiller en særskilt rolle i stykket. Der er tale om et enakters realistisk hverdagsdrama med fem roller på 12 locations.

Skuespillet er umiddelbart tilgængeligt og meningsfuldt som læst tekst. Dialogen og handlingen er kvik og velafviklet og persongalleriet overskueligt og veltegnet om ellers komplicerede emner som hverdagsliv, samliv, eksistens og tro.

Der er tale om en mere realistisk udgave af fx Line Utzons tids- og samlivsdramaer.