Bøger / faglitteratur

Glem din IQ - tænk over din NQ


Beskrivelse


I en verden med stigende kompleksitet spiller din IQ en stadig mindre rolle. I stedet er det din NQ - din netværkskvotient - der afgør hvor godt du og din virksomhed klarer sig. Det er udgangspunktet for denne bog, hvor Jacob Bøtter præsenterer 55 konkrete forslag til, hvordan du kan involvere kunder og kolleger med sociale medier. Jacob Bøtter er en af landets førende pioneer inden for sociale medier. Siden han i 2005 grundlagde konsulentvirksomheden Wemind A/S, har han hjulpet to statsministre og over 100 virksomheder og offentlige institutioner med at opbygge social kapital med sociale medier.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. okt. 2010

Målgruppen er ledere og andre som interesserer sig mere eller mindre professionelt for systematisk brug af de nye sociale medier. Jeg forestiller mig fx at bogen kan bruges til handelsskoleopgaver.

Hvis man som jeg ikke umiddelbart forstår bogens titel så står NQ for netværkskvotient. Trods sin unge alder er Jacob Bøtter nærmest en pioneer, når det gælder sociale medier. Omtalt på nettet er bl.a. hans grundlæggelse af egen konsulentvirksomhed i 2005. I bogen, der har forord af Lars Kolind, lister han 55 eksempler på brug af sociale medier. De første 9 er kategoriseret som tendenser. Her giver han bl.a. denne karakteristik: "Google er vor tids hovedstrøg". De næste 39 eksempler har overskriften "projekter" og her hedder det fx "Crowdsurfing af simple opgaver" og "Forstå brugerne bedre - lev som dem!" De sidste 7 eksempler bærer overskriften "Individ". Og her leverer forfatteren simpelthen 7 handlingsklare ideer med metodevalg og beskrivelse af efterfølgende praksis. Jeg læser ikke nogen banebrydende nye ideer i bogen, men til gengæld en dækkende beskrivelse af det som allerede findes indenfor sociale medier.

Andre bøger om brugen af sociale medier er fx: Journalistens digitale værktøjskasse : en praktisk guide til nye og sociale medier og Lyt til elefanterne : digital kommunikation i praksis.

Mange gode ideer i bogen, der indtil nu er den mest up-to-date og dækkende af bøgerne om samme emne.