Bøger / faglitteratur til børn / øvelser

God til at være dig! : bogen til unge om identitet


Beskrivelse


Forfatteren vil hjælpe unge med at finde ud af hvem de er, og behandler problematikken ud fra emner som skolen, venner, forældre, moral, selvfølelse m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 1998

af

af

Karsten Boll (skole)

d. 8. okt. 1998

Denne emnemæssigt gode fagbog til unge om identitetdannelse starter med at beskrive lidt om moralbegreber og normer. Der gives små tips til at iagttage, hvem man selv er, og dernæst forklares forskellen på selvtillid og selvfølelse, og hvad deraf følger. Bogen giver også tips til, hvordan man mest hensigtsmæssigt (og voksent) løser sine problemer. Intentionerne er rigtig gode, og selvom bogen til tider virker lidt frelst i sine løsningsforslag, er der mange gode ting at hente for den person, der er usikker på, hvordan man skal gebærde sig. Spørgsmålet er så, om netop de personer vil tage bogen. En væsentlig mangel er nogle gode illustrationer, som kunne krydre bogens indhold. Den virker af denne grund lidt kompakt. Den kan sammenlignes med Møveren, musen og mig af Hanson (89/31) og er knapt så fyldig som Kentons Vær dig selv - og få det bedre (92/15) eller Rudbecks Den usynlige rygsæk : om unge og selvværd (98/30). Anvendelse i et emne, hvor udgangspunktet er den unge selv fra 7. kl og opefter - eller til selvlæsning for den interesserede.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 1998

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 8. okt. 1998

En lille bog til unge om identitet, men det er nok fortrinsvis piger der er målgruppen. Bogen er delt op i ni afsnit, som bl.a. fortæller om selvtillid, udseende, venner og skolen. Der indledes med at se på serien "Beverly Hills", men her vil den opvakte læser opdage at nogle af de navne som forfatteren henviser til i serien er forkerte. Derudover indeholder bogen også en test til at checke sine venskaber, en liste med 11 trin til at synes bedre om sig selv og en "tænk efter-model" til at få klarlagt hvilke problemer man har! Sproget er talesprogsagtigt og virker ind imellem lidt rodet. Forfatteren tager i bogen, ofte udgangspunkt i sin egen ungdom og drager paraller og her tror jeg, at drengene og måske også nogle piger, vil miste interessen. Forfatteren har en masse påstande bogen igennem, uden at læseren faktisk kan se om der er belæg for det. Hvor har forfatteren sin vide fra? Er det igennem undersøgelser eller selvoplevelser? Forfatteren har bla. tidligere skrevet Står på perronen - og venter på toget 1982, en musical for unge. Bogen indeholder emner og ideer som unge - fra 13 år, kan tage op og bruge, men bogen kommer på denne lektør til at virke for pæn og moralsk, så jeg synes desværre ikke rigtig den holder.