Bøger / faglitteratur / bibliografier

Gode gud, send mig hjem : tyske soldater og flygtninge i Nordjylland 1940-1949


Beskrivelse


Beretningen om de tyske soldater og flygtninge som døde i Nordjylland i tiden under og efter 2. verdenskrig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 21. maj 2012

Denne bog egner sig for alle lånere med interesse i efterkrigstidens historie i Danmark. Med særligt henblik på tyske flygtninge der kom til Nordjylland i krigens sidste måneder og tiden efter 2. verdenskrig. Egner sig ligeledes udmærket til opgaveskrivning.

Gode Gud, send mig hjem beskriver historien om de tyske soldater og flygtninge, der kom til Nordjylland i årene 1940-1949. Der er dog lagt meget vægt på krigens sidste måneder samt årene efter krigen, hvilket dog på ingen måde gør bogen dårligere. Bogen gør flittigt brug af citater og samtidige vidneberetninger. Historien der fortælles er på sine tidspunkter meget barsk, men også tankevækkende. Teksten er suppleret af en række fotos, der alle er i sort/hvid. Selve fotomaterialet fortæller om en hverdag i Danmark som tysk flygtning. Bogen er i paperback kvalitet, med gode tykke sider.

Der er udkommet mange bøger om flygtninge i Danmark under og efter krigen, disse er dog oftest med fokus på jødeforfølgelse. Arne Gammelgaard har dog i 1993 udgivet bogen Drivtømmer : tyske flygtninge i Danmark 1945-1949, der også behandler tyske flygtninge i Danmark.

Bjarne Wagner Augustenborg er ikke nogen amatør, når det gælder 2. verdenskrig, samt historien efter. Derfor er denne bog læseværdig, for låneren med denne interesse. En meget professionel og gennemarbejdet bog, der bestemt ikke vil skuffe.


Kristeligt dagblad

d. 24. juli 2012

af

af

Aage Trommer

d. 24. juli 2012


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 195 (2012)

af

af

Hans-Henrik Christensen

Nr. 195 (2012)