Bøger / faglitteratur / øvelser

Golf fitness : stærkere fysik og bedre golf


Beskrivelse


Gennemgang af hovedområderne: smidighed, koordination, styrke og kraft, kondition og mental træning samt tips, øvelser og træningsforslag. Med fire komplette træningsprogrammer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

2008

Bøgernes emne er fitness, specielt rettet mod golfspillere eller skiløbere, og formålet med bøgerne er, at man bedre kan udnytte sin sport ved at forberede sig og målrette træningen.

Marina Aagaard har efterhånden udgivet mange bøger om motion og sundhed. I 2007 udkom 2 andre bøger om fitness, som var mere generelle introduktioner. Her vender hun sig så mod specielle idrætsgrene, mod golfspillere og skiløbere. I bogen om golf lægger hun vægt på, at de vigtigste redskaber er kroppen og psyken, så derfor fokuserer hun på smidighed, koordination, styrke, kondition og mental træning. I bogen om skiløb drejer det sig også om kondition, smidighed og koordination, men derudover også om muskelstyrke. Begge bøger indeholder træningsprogrammer, lige fra de meget enkle til programmer for de meget veltrænede. Alle øvelser kan laves derhjemme, men nogle af dem kræver udstyr som fx en bold, en vægtstang eller håndvægte. Øvelserne er lige til at gå til, de er forklaret grundigt og suppleret med fotos.

Fysisk træning, 2006 er udgivet af Dansk Golfunion og den indeholder også forslag til øvelser, som forbedrer kondition, styrke og smidighed, det samme er der i Spil bedre golf fra 1999. Om skiløb er det ikke så meget nyt på dansk, Vejen til bedre skiløb er fra 2000.

Jeg synes, det er nogle indbydende og gode håndbøger, som vil kunne anvendes af alle golfspillere og skiløbere, der ønsker at forbedre deres form og specielt for skiløberne at undgå at komme til skade.