Bøger / skønlitteratur / roman

González & Datter Transport Co. : en road novel med litterære friheder


Beskrivelse


Pigen Frihed er endt i et mexicansk kvindefængsel. Her fortæller hun malende sine syv cellekammerater om opvæksten på uendelige landeveje med sin. enlige far - langturschaufføren. Og som noget nyt oplever hun at få venskaber.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Winni Thorup

2006

Forfatteren er ført og opvokset i Mexico, men har de sidste mange år boet i Los Angeles, og bogen er den første som er oversat til dansk. Der er en tone af magisk realisme eller enkelt eventyr over historien som fortælles af Frihed, sådan hedder datteren i titlens transportfirma. Hun sidder i et mexicansk kvindefængsel og som en anden Sheherazade fortæller hun hver tirsdag i Læseklubben sit livshistorie for de andre indsatte. De holdes fangne af hendes historier, og først til sidst afsløres det for de indsatte og for læseren, hvorfor hun er havnet i fængsel. Ind imellem går livet sin gang i fængslet med småbestikkelser og med Friheds venskab med Skuden og med fængselsinspektøren, indtil hun til sidst sættes fri med faderen og den elskede ventende uden for i deres nye truck. Selv om faderen og Frihed er forfulgt af græsselige uheld, og selv om der kort nævnes tortur og militærstyre, er der som sagt en eventyrlig og ikke-explicit politisk tone over historien. Der er en fin og sammenhængende fortælleteknik, og specielt læsere med hang til magisk realisme vil lade sig gribe af historiens underspillede dramatik.


litteratursiden.dk

d. 12. okt. 2009

af

af

Marie Fredborg Jungersen

d. 12. okt. 2009

María Amparo Escandón lader et mexicansk kvindefængsel være den farverige ramme for fortællingen om en kvindelig trucker. Anbefaling: ’González & Datter Transport Co.’ har undertitlen En road nov...


Politiken

d. 23. sep. 2006

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 23. sep. 2006


Standart

Årg. 21, nr. 2 (2007)

af

af

Karen-Margrethe Simonsen

Årg. 21, nr. 2 (2007)