Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Good luck, habibi : rejser i flygtningestrømmen


Beskrivelse


Journalist Thomas Ubbesen (f. 1956) beretter om flygtningekrisens kaotiske og barske virkelighed, som han har oplevet den gennem et år på rejse fra Mellemøsten op gennem Europa til den danske grænse ved Padborg.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. aug. 2016

Stærk, insisterende og debatprovokerende beretning fra flygtningekrisens kaotiske og barske virkelighed. For dig, som følger debatten om flygtninge.

DR-journalisten Thomas Ubbesen har gennem et år været på er en rejse fra Mellemøsten op gennem det meste af Europa til den danske grænse ved Padborg. Han skriver bl.a. om sin bog: "Jeg har mødt flygtningene dernede og herhjemme. Det er nogle af disse møder, denne bog handler om. Det er verdenshistorie, formentlig begyndelsen på den største omvæltning, vi har oplevet i Europa siden Anden Verdenskrig." Ubbesen fortæller som førstehåndsvidne om sine oplevelser, refleksioner og analyser af flygtningekrisens virkelighed. I bogen er fx den tragiske historie om "en ældre syrisk fars desperate flugt fra krigen med sin datter." Ubbesen skriver: "Men vi kommer til at leve sammen, vi bliver nødt til det. Og vi kommer til at dele kagen, uanset om vi kan lide det eller ej, for danskerne og de andre lykkelige har ikke nogen naturgiven ret til rigdom, endeløs vækst og sikkerhed. De andre er lige så meget mennesker som os, og vi er nødt til at finde ud af det sammen. Det kan man godt, når man opfører sig ordenligt.".

Fremragende journalistisk dokumentar, der motionerer tankerne og provokerer til egne refleksioner om flygtningekrisen.

En anden journalistisk kommentar til flygtningekrisen er Flugten til Europa af Klaus Rothstein.


Kristeligt dagblad

d. 21. dec. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 21. dec. 2016


Jyllands-posten

d. 30. aug. 2016

af

af

Lone Nørgaard

d. 30. aug. 2016


Weekendavisen

d. 26. aug. 2016

af

af

Søren Villemoes

d. 26. aug. 2016