Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gorlans ruiner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. 15-årige forældreløse Will bliver tilbudt en læreplads hos Skyggen for at blive uddannet som ranger. Will får vist sit mod og bliver hædret for det, da han redder borgherrens liv mod de uhyggelige monstre, Kalkarerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Elin Søborg

2006

Henvender sig bredt til fantasy-læsere i 12-16-års alderen. Indbydende omslag med de rigtige signaler og god introduktion på bagsiden..

Forfatteren er fra Australien, og dette er hans debut fra 2004, 1. bind i en serie, hvor der indtil nu er kommet fem bind i hjemlandet. Det er en fantasy-serie, men i dette indledende bd. er der kun meget perifere fantasy-træk i et ellers udpræget middelalderligt miljø. 15-årige forældreløse Will bliver lidt mod sin vilje lærling hos rangeren, den lokale efterretningsmand/spion i stedet for at komme i ridderlære, men det viser sig at være mere spændende end forventet, og Will får vist sit mod og bliver hædret for det, da han redder borgherrens liv i en kamp med de uhyggelige monstre, Kalkarerne. Men Morgarath, tidligere baron af Gorlan, pønser stadig på at starte en krig mod kongen. Sproget er ligetil, tidløst, dialogpræget og uden mange svære navne og begreber..

Både det middelalderlige miljø med borgherrer, riddere og en konge, der trues af onde magter og en ung forældreløs helt som hovedperson er velkendte motiver i både fantasy og skønlitteratur om perioden. Dette 1. bind i serien føjer ingen ny aspekter til nogen af genrerne..

Det er en underholdende historie med kun få antydninger af fantasy i dette bd. men især et fint register af personer, som nok især drenge vil tage til sig.