Bøger / faglitteratur

Gråspurv & grizzly


Beskrivelse


Beretninger om forfatterens oplevelser med jagt på mange forskellige vildtarter forskellige steder i Nordamerika, Grønland og Europa.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 4. aug. 2008

Der udbydes stadig flere jagtrejser til mål over hele verden, og et stigende antal jægere har stor lyst til at både at rejse/jage og til at formidle deres private oplevelser til andre ligesindede, og det er netop disse samt lænestolsjægere, der er målgruppen for denne gode bog.

En stor del af historierne har tidligere været formidlet på forfatterens egen hjemmeside, og som artikler i tidsskrifter, men er nu redigeret sammen til en bog, der således dækker hans rejser til mange forskellige steder i Nordamerika, Grønland og Europa - efter mange forskellige vildtarter. De mange oplevelser fortælles i et koncentreret og levende sprog med korte sætninger. Stilen virker først staccato, men vinder meget ved læsningen og suppleres fint af gode billeder af dyr, landskaber og mennesker. De mange jagtture bringer læseren med til mange spændende situationer og specielle oplevelser og rummer også en del humor.

Efter nogle års pause er der kommet lidt mere gang i udgivelserne af jagtoplevelser i udlandet og ofte på eget forlag med varierende kvalitet til følge. Denne hører til en af de bedste nye og ligger i mine øjne kvalitetsmæssigt over de seneste års bøger af Claus Ballisager samt Jagtfugle på verdenstræk af T. L. Nissen, der begge også dækker andre kontinenter.

Især jægere vil læse historierne, ikke på én gang, men som underholdning og appetitvækkende læsning uden for sæsonen, mens der evt. spares op til en jagtrejse, men den kan også læses bare som en rejsebog til spændende steder.