For interesserede i flygtninge- indvandrerpolitik og de dilemmaer samfundsmæssige og etiske problemstillinger rejser politisk.
Forum for Europæisk Kirkekundskab, som diskuterer emner af samfundsmæssig betydning ud fra forskellige faglige synsvinkler, står bag denne udgivelse som handler om asyl- og indvandrerpolitik. Hvor går grænserne for solidariteten når der både er samfundsmæssige og individuelle hensyn at tage? I 3 afsnit belyses etiske problemer, ændringer i udlændingeloven 1983-2009, kirkens rolle i asylpolitikken i 4 europæiske lande og spørgsmålene vedrørende pas, grænser og solidaritet. De 11 bidragydere med baggrund i økonomi, teologi, politologi, sociologi og jura, løfter de danske problemstillinger op på et tværfagligt internationalt niveau og i historisk perspektiv. Samlet giver de et nuanceret indblik i de komplicerede problemstillinger om velfærdsstat, indvandring og etiske overvejelser forbundet hermed.
I modsætning til mange andre udgivelser om indvandring har denne bog sin styrke i sit tværfaglige fokus på dilemmaet mellem den individuelle næstekærlighed og de samfundsmæssige hensyn der må tages samt den historiske dimension på det komplekse emne.
En faglig velfunderet antologi om grænsedragninger i forhold til idealbilledet af solidaritet og virkelighedens samfundsmæssige løsninger overfor flygtninge og indvandrere.