Bøger / faglitteratur

Græsset er altid grønnere i Brasilien : historien om verdens bedste fodboldland


Beskrivelse


En rejse ind under huden på det brasilianske folk og dets forhold til fodboldspillet. Undervejs portrætterer forfatteren nogle af landets største profiler gennem tiderne og kobler fodbolden til Brasiliens politiske og økonomiske udvikling.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 15. maj 2014

Til alle inkarnerede fodbold- og VM-fans.

Brasilien har med fem VM-titler gennem årene været fodboldens mest feterede supermagt og alles kæledække på grund af samba-tilgangen, teknikken næsten som en kunstart og underholdning i forening med mål på samlebånd. Her er historien - aktuelt op til det nye VM i fodboldlandet - lige fra Charles Miller gik i land i Santos og startede det hele med den første læderbold i 1890'erne. Den svenske forfatter, der er Brasilien-korrespondent, har rejst rundt i landet og er kommet tæt på en række profiler som VM-målmanden, der slap et mål ind og aldrig blev tilgivet, Sócrates, landsholdskaptajnen, som væltede militærdiktaturet til Garrincha, Pelé, træneren Zagallo og Romário og den ny guldfugl Neymar, der pt. har spillerkrise i FC Barcelona. Resultatet er en bog, der, så det virkelig føles og mærkes, bringer læseren ind i den brasilianske fodbold- og folkesjæl i et land, hvor bolden både kan skabe politisk sammenhold og splittelse eller vælte et diktatur, og hvor overtro og religion blomstrer sideløbende blandt fans og spillere.

Bortset fra Jesper Høm: Brasiliansk fodbold (som denne kan erstatte) og biografier om Pele og Neymar intet selvstændigt i bogform.

En alternativ fodboldbog om både Brasilien, fodbold, fans og stjerner set historisk og i sammenhæng med landets og tilhængernes mentalitet. Alt sammen formidlet med hjerteblod på en indsigtsfuld, spændende og vedkommende måde gennem personlig oplevelse både på første og anden hånd.


Kristeligt dagblad

d. 14. juni 2014

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 14. juni 2014


Weekendavisen

d. 13. juni 2014

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 13. juni 2014