Bøger / faglitteratur / kogebøger

Gris : med kniv & gaffel


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 23. juli 2013

En kogebog til alle, der gerne vil kaste sig ud i nye opskrifter med svinekød.

Forfatteren Johnnie Mountain har restauranten: The English Pig i London. I denne bog viser han, hvordan man tilbereder svinekød på alverdens måder. Først giver han en introduktion til de forskellige svineracer og derefter en grundig gennemgang af de forskellige dele af grisen. Så kommer noget om konservering, opbevaring og lignende, og herefter følger selve kapitlerne med opskrifter. De er inddelt som følger: Livretter, Saltet, tørret, konserveret og røget, Masser af smag, Simremad og langtidsstegning og slutteligt Tilbehør. I de to første kapitler er både Morgenmad og brunch, Lette måltider og Hovedretter, i de to midterste kapitler er Lette måltider og Hovedretter. Bagest er et omfattende indeks. Bogen er grundig, og Mountains kærlighed til grisen er tydelig. Opskrifterne er i et forståeligt sprog, men kræver lidt koge-kundskab, før man kaster sig ud i det for de fleste opskrifters vedkommende. Ingredienserne kræver velassorterede supermarkeder, primært for at skaffe det rigtige kød.

Af nyere kogebøger med svinekød findes: Gris & søn, 2009 af Stéphane Reynaud, men svinekød er faktisk ikke noget, der fylder særlig meget i den nyere kogebogslitteratur. Dog er der enkelte pjecer fra de danske slagterier.

En grundig og saglig kogebog med svinekød, der sagtens kan bruges på bibliotekerne, hvor vi ikke ligger inde med særligt mange kogebøger med gris.Informationer og udgaver