Bøger / faglitteratur

Grøn af misundelse og andre fortællinger om det moderne menneskeliv


Beskrivelse


24 refleksioner over udfordringerne i det moderne menneskeliv, hvor mennesket befinder sig i et krydsfelt mellem følelser, instinkter og nutidige modernitetskrav.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2020

af

af

Hamide Kara

d. 2. juni 2020

Fortællinger om det moderne menneskeliv på godt og ondt. Henvender sig til læsere af bøger om det moderne liv og de medfølgende udfordringer.

Forfatter og evolutionspsykolog Jill Byrnit skriver indledningsvist, at det moderne menneske lever med en usædvanlig høj grad af tryghed og velstand samtidigt med, at de fleste konstant udfordres af høje krav og forventninger. I kapitler som "Moderne åndenød", "Vi er ikke robotter", "Drømme og længsler" og "Tiden går" byder Byrnit på fortællinger, som tidligere har været bragt som klummer i Berlingske. Med henvisning til psykologiske eksperimenter perspektiverer Byrnit de udfordringer, som det moderne mennesker oplever, og understreger, at den moderne verden er kompleks og svær at forberede sig på. "Som samfund gør vi det da i hvert fald let for folk at træffe valg. Men er det altid klogt at gøre det let? Bliver vi gladere af lethed?" Bogen er udstyret med billeder, og sidst i bogen finder man en litteraturliste.

En interessant og læseværdig bog, hvis man undrer sig over samtiden og har behov for at få sat ord på de mange modernitetskrav. Sproget i bogen er direkte og lettilgængeligt, og variationen i fortællingerne indbyder til refleksion over, hvordan det moderne menneske render rundt som hunden efter sin egen hale.

Andre titler om det moderne menneske i en kompleks verden er fx 3 gode tingJagten på det perfekte livSådan bliver du lykkelig, Jagten på det perfekte liv og Sådan bliver du lykkeligAndre titler om det moderne menneske i en kompleks verden er fx 3 gode ting, og Sådan bliver du lykkeligAndre titler om det moderne menneske i en kompleks verden er fx 3 gode ting, Jagten på det perfekte liv og .


Berlingske tidende

d. 23. juli 2020

af

af

Pia Søltoft

d. 23. juli 2020