Bogen henvender sig primært til grønlandsforskere og andre med særlig interesse i grønlandske forhold og relationerne hertil.
Ole Høiris, docent i socialantropologi ved Aarhus Universitet, er redaktør på denne antologi om Grønland. 10 bidragydere analyserer hver et værk, som de mener er det vigtigste i forhold til Grønland. I alt rummer bogen 11 bidrag hvor Høiris selv leverer 2 og en længere indledning. Der er tale om en betydningsfuld introduktion til centrale værker i grønlandsforskningen og nogle af dens centrale personer. Bl.a. analyser af den tidligste mission i Grønland med artikler om Hans Egede, Glahns dagbøger fra 1700-tallet og Poul Egedes Efterretninger om Grønland fra 1788. Derudover artikler om Fridtjof Nansen, Knud Rasmussen og Finn Gads 3-binds værk om Grønlands historie. En flot videnskabelig udgivelse som nuancerer og udvider kendskabet til og forståelsen af Grønland og befolkningen. Dog savnes en samlet oversigt over bidragyderne.
I forhold til de mange bøger, forskningsrapporter, artikler m.v. om Grønland præsenteres her samlet en række af de personer der med deres værker og forskningsindsats har haft stor betydning for Grønland.
I denne kompetente antologi præsenterer og analyserer 10 grønlandsforskere nogle af de personer og deres værker, som forfatterne finder, har haft størst betydning for Grønland og relationerne hertil igennem tiderne.