Bøger / faglitteratur

Grundbog for fodbolddommere


Beskrivelse


Forfatteren, der også er FIFA-dommer, kortlægger de grundlæggende elementer, værktøjer og teknikker i faget som fodbolddommer og giver et indblik i de tips og tricks som fodbolddommere på topplan anvender inden for ledelse, psykologi og kropssprog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2013

af

af

Henrik H Pedersen

d. 12. feb. 2013

Instruktionsbog henvendt til primært nuværende og især kommende fodbolddommere og herunder talent- og elitedommere. Bogen indeholder dog også meget information i forståelse af spillet, som kan bruges af meget fodbold-interesserede lånere og fx folk som træner eller arbejder med fodboldhold.

Skrevet af Kenn Hansen (f.1980), som er en af de yngste danske fodbolddommere på højeste niveau, i superligaen og internationalt som FIFA-dommer. Bogen har også mindre indlæg af andre fodbold-koryfæer som bl.a. Morten Olsen og Jesper Grønkjær om deres holdning til dommerfaget. Bogen er både en almindelig instruktionsbog og grundbog i dommerfaget, men beskriver samtidig også særlige værktøjer til brug for talent- og elitedommere. Bogen har mange instruktive fotos, så teknikkerne er lige til at bruge på banen. Kenn Hansen anvender desuden moderne værktøjer fra andre emneområder for at blive en topdommer, som kendes indenfor ledelse, psykologi og kropssprog.

Første store og udførlige bog på dansk om at blive fodbolddommer, herunder også på eliteniveau.

Kenn Hansen udfylder et hul i fodboldlitteraturen med denne inspirerende og grundige bog. Virker meget anvendelig i instruktionerne og i sammenhængen mellem tekst, grafik og fotos. Den psykologiske og sociale side af dommerfaget, på topniveau, er desuden interessant læsning for den fodboldkyndige læser.