Morten Seiferts noveller kan formidles til læsere af moderne dansk social- og samtidsskildrende realisme.
Med en enkelt undtagelse er de tolv noveller i Morten Seiferts debutbog fælles om at at foregå i København og om at have mænd som hovedpersoner, der skildres i forskellige aldre og livssituationer. Hver novelle er med et årstal placeret i en tidsmæssig ramme, der strækker sig fra 1977 til 2013. Et gennemgående tema er tabet af uskyld og oplevelsen af, hvordan forældregenerationens drømme om frihed og fællesskab kolliderer med den anderledes rå virkelighed i 1980'erne og 90'erne, hvor arbejdsløshed, skilsmisser og social og økonomisk deroute er på dagsordenen og sætter den mandlige identitet og selvforståelse under pres. "Fat det dog! Festen er forbi", som det emblematisk hedder i novellen om det københavnske karneval, hvis smukke utopi ender i et orgie af vold i 1986. Et andet spor er beskrivelserne af musikmiljøet og musikken som i selvforglemmende glimt holder drømmen levende. Morten Seifert, (f. 1965), er uddannet journalist og geograf.
Tidsbilledet - men i mindre grad de litterære ambitioner - har bogen til fælles med noveller af Jan Sonnergaard og Martin Kongstad.
Morten Seiferts debutnoveller har deres styrke i tidsbilledet, som de skriver frem med troværdighed og autenticitet, men når det kommer til sproget og personskildringen formår de ikke i alle tilfælde at styre uden om klicheen og det stereotype.