Bøger / skønlitteratur / roman

Gudernes kastebold


Beskrivelse


Da den perfekte ministersøn af sine kammerater på Oxford udsættes for en grov spøg, vælter hans verden, og han ender på en psykiatrisk institution. Men 18 år efter vender han tilbage som dotcom milliardær og tager sin velfortjente hævn.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2002

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 12. apr. 2002

Forfatteren er også engelsk komiker og skuespiller, f.eks. med i serien "Den Sorte Snog". Men han har i England skrevet flere bøger og skuespil, hvoraf denne blanding af psykologisk spænding og lunt lune er den første på dansk. Vi befinder i noget af det mest britiske, nemlig University of Oxford, et "upperclass"-miljø, hvor den næsten for perfekte ministersøn, først og bedst til alt, udsættes for en grov spøg af misundelige "kammerater". Hans verden tilter 360 grader da de planter narko i hans lomme, og han snart er en uskyldig, ufrivillig og meget uheldig part i en skummel affære med blakkede efterretningsfolk og mulige IRA-forbindelser. Med det resultat at han de næste 18 år er indespærret, gemt og glemt, på en psykiatrisk institution i Sverige, hvor den britiske efterretningstjeneste tilsyneladende anbringer uønskede elementer, der ved for meget. På institutionen møder han et ligesindet anbragt geni og multitalent, der øser af viden, talenter, og efterlader en formue til den "uheldige" helt. Som til sidst flygter og forvandler sin skæbne som "Guds kastebold" til en rolle som hævnende engel og dotcom-milliardær. Det er en både spændende, velskrevet, humoristisk og tragikomisk fortælling med en bred målgruppe.


litteratursiden.dk

d. 16. sep. 2002

af

d. 16. sep. 2002

Forestil dig Greven af Monte Christo i IT-alderen – og hans hævn udført ved hjælp af internettet og de moderne medier! Så har du grundplanen i Stephen Frys ironiske roman "Gudernes kastebold". Stephen...


Politiken

d. 28. juli 2002

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. juli 2002


Jyllands-posten

d. 7. maj 2002

af

af

Henrik Lyding

d. 7. maj 2002


Berlingske tidende

d. 2. maj 2002

af

af

Torben Weirup

d. 2. maj 2002


Kristeligt dagblad

d. 15. juli 2002

af

af

Maria Sjøqvist

d. 15. juli 2002