Værket henvender sig til alle med interesse for kirkehistorie og til et publikum med interesse for arkitektur.
Med Københavns brand 1728, hvor flere af byens hovedkirker gik til grunde, kom der et stærkt behov for kirkebyggeri og -indretning, bl.a. med mange nye altre. Det er primært disse, der er bogens emne, og det er interessant at se påvist, hvordan enevælden og statspietismen var faktorer, der satte præg på de mange nyindretninger. Indledende fortælles om altrets historie, en nyttig baggrund for værkets fortolkninger af de nye altre, der bliver markante og vigtige monumenter i en tid, hvor kirkekunsten ellers ikke markerer sig. Værket påviser også, i hvor høj grad, der er en påvirkning fra den katolske kirkekunst i de protestantiske kirker i København. Baggrundsstof og gennemgang af den halve snes kirker, det drejer sig om, er fascinerende og velskrevet med stor faglighed og god formidling. Et indbydende værk med mange illustrationer. Noter. Kilder og litteratur. Ordforklaringer - nyttigt! Motiv-, sted- og personregistre.
Bogen er et centralt værk på sit felt, der belyser en faktisk vigtig fase i dansk kirkekunst, og det vil kunne bruges i såvel kirke- som kunsthistoriske sammenhænge fx i samspil med generelle værker om emnerne.
Meget indbydende værk, der fortæller fascinerende om en noget overset fase i dansk kirkekunst. Værket formidler sit stof fint i såvel ord som billeder, og fremstillingen er fængende og øjeåbnende. Fremragende til kirkebesøg i København.