Film / fiktion

Guldkysten


Beskrivelse


Den idealistisk botaniker Fredrik Wulff sendes i 1836 til Dansk Guinea for at lære de indfødte at dyrke kaffe. Han får god kontakt med dem, men da han opdager at der i det skjulte foregår handel med slaver beslutter han at afsløre konspirationen, hvilket får store personlige omkostninger.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2015

af

af

Frans Rasmussen

d. 18. dec. 2015

Stilmæssigt nyskabende periodedrama om et mørkt stykke Danmarkshistorie - koloniseringen af Dansk Guinea i første del af 1800-tallet. Fra 15 år.

Filmen er inspireret af en historisk person, den unge, idealistiske botaniker Fredrik Wulff, som er filmens fortæller. Han sendes i 1836 af kongen til Dansk Guinea, hvor hans opgave er at oplære de indfødte til at dyrke kaffe. Han forlader sin jyske forlovede og skal være væk i et år. Han får hurtigt god kontakt med de indfødte, men opdager også at forholdene på den danske handelsstation Christiansborg er grufulde. Wulff finder ud af at der foregår slavehandel, som ellers for længst er blevet forbudt. Da han fortæller det til guvernøren og hans håndlangere, påstår de at han taler i febervildelse. Han tager kampen op, men kun skolelæreren Carolina og den danske missionæren tror på ham, og kampen får frygtelige konsekvenser.

Det er filmens store styrke, at den undgår det farvestrålende, teatralske tidsbillede, som ofte er karakteristisk for genren. Wulffs arbejde for retfærdighed og hans dilemmaer står følelsesladet og stærkt gennem filmens drømmeagtige og præcise skildring af hovedpersonen.

Danske periodedramaer er sjældne. Emnemæssigt har den træk fælles med Peter von Scholten1864The new world om de dansk-vestindiske øer. Aktuelt blev en dansk historisk periode fremstillet i tv-serien 1864, mens den i sin lyriske billedstil er inspireret af Terrence Malicks The new worldDanske periodedramaer er sjældne. Emnemæssigt har den træk fælles med Peter von Scholten om de dansk-vestindiske øer. Aktuelt blev en dansk historisk periode fremstillet i tv-serien , mens den i sin lyriske billedstil er inspireret af Terrence Malicks The new worldDanske periodedramaer er sjældne. Emnemæssigt har den træk fælles med Peter von Scholten om de dansk-vestindiske øer. Aktuelt blev en dansk historisk periode fremstillet i tv-serien 1864, mens den i sin lyriske billedstil er inspireret af Terrence Malicks .


Kristeligt dagblad

d. 2. juli 2015

af

af

Henrik Wivel

d. 2. juli 2015


Politiken

d. 2. juli 2015

af

af

Katrine Hornstrup Yde

d. 2. juli 2015


Berlingske tidende

d. 2. juli 2015

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 2. juli 2015


Jyllands-posten

d. 2. juli 2015

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 2. juli 2015


Weekendavisen

d. 3. juli 2015

af

af

Bo Green Jensen

d. 3. juli 2015


Information

d. 4. juli 2015

af

af

Ralf Christensen

d. 4. juli 2015


Soundvenue magazine

Nr. 95 (2015)

af

af

Sofie Lykke Stenstrop

Nr. 95 (2015)