Bøger / skønlitteratur / roman

Håbefulde hjerte : en Kristian Swane-krimi


Beskrivelse


Kriminalkommissær Kristian Swane bliver kaldt til Hjørring for at opklare et bestialsk drab på et ægtepar. Da et andet ægtepar forsvinder, aner Swane efterhånden en forbindelse til nogle begivenheder i Bosnien efter borgerkrigen, som begge ægtepar tilsyneladende var impliceret i.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2010

af

af

Michael Olsen

d. 14. juni 2010

Bogen Håbefulde hjerte henvender sig til læsere af danske politikrimier i den lettere actionfyldte genre. Bogen kan godt kræve lidt formidling, for bortset fra ordet "kriminalroman" nederst på forsiden ved siden af forlagets navn, så signalerer titel og forside nok mere kærlighedsroman end krimi. Men læser man bagsideteksten, er man ikke i tvivl om indholdet.

Jakob Knudsen er lektor ved University College Nordjylland og debuterer med denne den første bog i en mulig serie om kriminalkommisær Kristian Swane og hans håndplukkede medlemmer af Rigspolitiets drabstaskforce. Plottet i bogen omkring en seriemorder med aner tilbage til borgerkrigen i Bosnien er egentlig godt udtænkt, men det er som om, at historien får for lidt plads til rigtig at virke troværdig. Personerne er ikke specielt dybe, men de kan sikkert nå at udvikle sig efterhånden som serien skrider frem. Bedst er bogens sidste 50 sider, hvor der indtræder en vis spænding og usikkerhed om, hvorvidt alle implicerede slipper med livet i behold.

Setuppet med Rigspolitiets drabstaskforce minder om DR's Rejseholdet og romanen Farligt spil fra serien Rejseholdet, hvor der også jages en massemorder, men hvor temaet der er seksuelle drab i stedet for et hævnmotiv, som temaet er i Håbefulde hjerte.

Plottet i Håbefulde hjerte er umiddelbart godt udtænkt, men personerne og nogle af replikkerne virker lidt stive. Henvender sig til læsere af den type politikrimier, hvor vægten er på action frem for gæt på hvem morderen mon er.


Jyllands-posten

d. 10. juli 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. juli 2010