Bøger / faglitteratur / håndbøger

Håndbog i billedkunst : om redskaber, teknik og materialer


Beskrivelse


Tekniske anvisninger, oplysninger og praktiske råd om billeders sprog, de billedgrammatiske regler og materialer indenfor maleri, tegning, grafik og skulptur.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jørgen Bartholdy

2007

Elever på gymnasieniveau og deres lærere i billedkunst er oplagte målgrupper til denne bog, men amatører med en interesse for emnet udover det almindelige og et ønske om at vide noget om både teknikker og indhold, kan også læse med.

Gennemillustreret bog om billedkunstens mål og midler. Bogen kan læses direkte, men også bruges som opslagsværk. Der er et skolebogspræg over bogen, og dens kvaliteter vil bedst kunne udfoldes i et undervisningsforløb.

Bogen adskiller sig fra så mange andre om emnet ved ikke at være en kronologisk og periodemæssigt opbygget kunsthistorie. I stedet koncentrerer den sig om udtrykket og især om de teknikker og materialer, der er til rådighed. For hobbykunstneren er der andre, mere specialiserede og kontante værker, som virker mere oplagte.

Bred og grundig introduktion til den bildende kunst og dens teknikker, redskaber og materialer primært henvendt til brugere i en undervisningssituation.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 6 (2008)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 125, nr. 6 (2008)


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 21 (2007)

af

af

Kræsten Krum Byskov

Årg. 153, nr. 21 (2007)