Bøger / faglitteratur

Håndbog til et lattermildt liv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om at huske på og dyrke humoren gennem livets forskellige faser, og om at dele sin lattermildhed med andre.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 6. nov. 2013

Hvis man har lyst til at læse om humor på den opløftende måde, så kan denne bog læses. Der er helt sikkert læsere til den, og mon ikke et par af "damebladene" skriver om den.

Karen-Marie Lillelund er en kendt foredragsholder. Hun har tidligere skrevet Humor i ledelse, og Humor på arbejde. Hun mener, vi har tendens til at glemme humoren. Den humor der gør, at man selv i en krisesituation kan grine lidt af det hele. Et af hende budskaber er "let go and be happy". Hun citerer bl.a. filosoffen Kant: Som modvægt til livets mange sorger er der kun 3 gaver: håbet, søvnen og latteren. Hun øser ud af sin brede viden som foredragsholder (som hun jo lever af, og man ser næsten for sig at hun står på scenen og fortæller). Man skal åbne alle sine sanser, suge til sig, og give igen. Hun mener, vi er født lattermilde, så grundlæggende handler det bare om ikke at ødelægge det. Det er en tour-de-force gennem hendes liv. møder med forskellige mennesker, citater og anekdoter m.m. Hvis det moderne menneske får stress af at jagte det perfekte, så er humoren det værktøj der bærer over, når vi er aldeles uperfekte. Humor er verdens bedste stressventil, og man bliver sur af at sammenligne sig med andre, for mennesker er forskellige, skriver hun.

Jeg kan ikke helt finde en tilsvarende bog, da Lillelund jo skriver meget personligt. Jeg sammenligner hendes stil lidt med Jan Gintberg, Lotte Heise m.fl.

Der er en friskhed i sproget, og bogen vil sikkert hurtigt blive reserveret.


Jyllands-posten

d. 22. dec. 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 22. dec. 2013


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 12 (2014)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 45, nr. 12 (2014)


Arbejdsmiljø

Årg. 29 nr. 12 (2013)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 29 nr. 12 (2013)