Bogen henvender sig til interesserede i motiverne bag danske nazi-sympatisører under 2. verdenskrig og om Hipos gerninger.
Forfatteren er historiker og arkivleder. Han har skrevet en bog om Gestapo (2003). Bogen handler om Hipo-korpset som eksisterede fra omkring oktober 1944 til krigens afslutning maj 1945. Bogen afdækker baggrunden for dets oprettelse: Dansk politis opløsning og tyskernes mislykkede forsøg på at oprette et nyt. Af mangel på mandskab og opbakning blev det i stedet til det forhadte Hipo og efterretningstjenesten ET med baggrund i bl.a. det berygtede Schalburgkorps og med ringe og uprofessionel rekruttering. Bogen behandler talrige eksempler på, hvad de under 700 involverede begik af gerninger som nazisternes håndlangere. Især mod modstandsbevægelsen: Brutale afskrækningsmetoder ofte med personlige hævnmotiver, vold, mord, overfald osv. Bogen bygger på det tiloversblevne arkivmateriale fra danske myndigheder, modstandsbevægelsen, retsopgøret, dagbøger mm. Den forsøger herudfra at forklare og afdække de forskellige motiver bag hipo'erne. Den er let læst og skrevet i en blanding af saglig og journalistisk stil. Illustreret med samtidige sorthvide fotoer.
Hipo-korpset er hidtil ikke blevet behandlet i et selvstændigt værk, og bogen supplerer den righoldige litteratur om fx modstandsbevægelsen i Danmark under 2. verdenskrig set fra "modpartens" side.
Bogen må betegnes som et veldokumenteret standardværk om hipo-korpset.