Bøger / faglitteratur

Halshug : historien om en terrorplan


Beskrivelse


Første del koncentrerer sig om den pakistansk-amerikanske terrorist David Headleys (f. 1960) involvering i de yderligtgående muslimske samfund, og en gennemgang af terroraktionen i Mumbai i 2008, som Headley er arkitekten bag. Anden del fokuserer på planlægningen af angrebet i Danmark, som efterforskningsarbejdet fik stoppet i sidste øjeblik.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2013

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 17. okt. 2013

For interesserede i sagen om Muhammed-tegningerne og terror. Kan anvendes til opgaveskrivning.

Bogen Halshug er en beskrivelse af den pakistansk-amerikanske terrorist David Headly, hans liv og terror-virksomhed. Samtidig giver bogen et indblik i terror-netværks organisering og arbejde. Bogen er i to dele. Første del koncentrerer sig om Headlys involveren i de yderligtgående muslimske samfund, og en gennemgang af terroraktionen i Mumbai i 2008, som Headly er arkitekten bag. Anden del fokuserer på planlægningen af angrebet i Danmark, og det efterforskningsarbejde der får stoppet missionen i sidste øjeblik. Gennem bogen får man et detaljeret billede af en sammensat og yderliggående person, der evner at bevæge sig i både den vestlige og østlige verden. En rettroende muslim, der spinder et net af løgne og bedrag. Selv for dem, der er ham nærmest. Efter den vellykkede mission i Indien er næste mål Danmark og Jyllands-postens kontorer i særdeleshed. Sproget er uhøjtideligt, dog er der mange personer at holde styr på. Bogen er sat med ret store typer. Journalist Kaare Sørensen debuterer som forfatter med denne bog. Han har som journalist dækket bl. a. kampene på Tahir-pladsen og sagerne i denne bog.

Bogen 25 berygtede terroraktioner berører Mumbai-terroren. Der findes meget litteratur om Muhammed-tegningerne fx Tegningekrisen.

Det er en uhyggelig beskrivelse af en rabiat mand tanker og handlinger. Bogen har fået en del medieomtale, og er både aktuel og interessant i bogsamlingen.


Politiken

d. 30. nov. 2013

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 30. nov. 2013


Jyllands-posten

d. 29. okt. 2013

af

af

Hans Mortensen

d. 29. okt. 2013


Kristeligt dagblad

d. 4. dec. 2013

af

af

Jeppe Matzen

d. 4. dec. 2013


Berlingske tidende

d. 24. nov. 2013

af

af

Bent Blüdnikow

d. 24. nov. 2013


Weekendavisen

d. 15. nov. 2013

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 15. nov. 2013