Generelt er målgruppen bred, da Haltefanden både appellerer til krimi- og historieinteresserede læsere. Og romanen, med den stemningsfulde forside, fortjener en stor læserskare.
Vi er nået frem til syvende og sidste bind i Ole Frøslevs serie Mørketid. Som i de foregående bind er det den ubestikkelige politimand Poul Bjørner, der er hovedpersonen, og vi er nu nået frem til 1945. Efter politiets nedlæggelse i 1944 arbejder betjentene illegalt, så der skal konstant findes nye steder for logi og møder, og stikkerne, blandt andet titlens Haltefanden, lurer på alle gaderne. Seriens største styrke er forfatterens evne til at skabe stemning og til at videregive detaljer: Man føler næsten selv, man er til stede, og stemningen i København er med Frøslevs korte og præcise miljøbeskrivelse til at skære i. Frøslev har skabt en blanding af fiktion og fakta, som fungerer optimalt, og hans sprog er enkelt og effektivt.
Man bør læse de første 6 bøger i serien, og man kunne også se filmen Flammen & Citronen som et eksempel på frihedskæmpernes kamp eller tv-serien Edderkopppen, som på mange måder tager over dér, hvor Frøslev stopper sin fortælling.
Haltefanden er en fremragende politiroman, som samtidig er stemningsfuld og tegner et godt billede af København under besættelsens sidste dage. Jeg sad med mit lille kort over København lige ved min side under læsningen, for at følge Bjørners gøren og laden, og jeg kunne næsten ikke lægge den spændende roman fra mig igen.