Bøger / faglitteratur til børn

Hamster & ørkenrotte


Beskrivelse


Om deres udseende, unger, bure og deres rengøring, omsorg, daglig kontakt, leg, fodring, sygdom, sundhed, alderdom og død.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2000

af

af

Steen Agger (skole)

d. 30. nov. 2000

I denne serie er tidligere udkommet bøger om kat og kanin. Her er så to nye, der hedder Hamster og ørkenrotte og Marsvin. De fortæller kort om dyrenes udseende, om unger, bure, rengøring af bure, daglig kontakt, aktivering, føde, sygdom, socialt liv, sygdom og død. På hvert opslag behandles et bestemt emne. Bøgerne er illustreret med flotte farvefotografier, optaget i fotoatelier. Der findes på alle opslag en farvet boks med gode råd til barnet. Bagest er ordliste, indeks samt en side med oplysninger for voksne. Med deres gode billedmateriale og ret kortfattede tekst er bøgerne primært til oplæsning/samtale for nybagte kæledyrsejere i førskolealderen, der vil få kendskab til de vigtigste forhold omkring dyrene og deres pasning. Selvlæsning fra 3. klassetrin. Der findes i forvejen bøger om de små kæledyr fx Hamster (1999). Den er lidt mere omfattende og kompakt og har en del sjove tegninger. Jeg har marsvin (1999) og Ørkenrotter (1999) er begge ret grundige og henvender sig til større børn.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2000

af

af

Lars Larsen

d. 30. nov. 2000

Efter et par bøger om katte og kaniner kommer nu to nye bøger i serien Mit kæledyr. Den ene handler om marsvin og den anden om hamstere og ørkenrotter. Bøgerne giver i kort tekst og mange farvestrålende fotografier de vigtigste oplysninger om pasning og pleje af dyrene. I 13 kapitler fortæller de om hvordan dyrene ser ud, hvad de kan lide at spise og hvordan de kan lide at bo. Der er noget om rengøring og om hvor gamle de kan blive. Begge bøger slutter med en kort ordliste, et indeks og en side med nogle nyttige oplysninger til den voksne læser. Teksten er letlæst med korte sætninger sat i en stor og tydelig typografi, og der er fin overensstemmelse mellem tekst og billeder. Alt bliver behandlet meget kortfattet, så mere fyldestgørende oplysninger må søges i de mange andre bøger om kæledyr, men emnet er efterspurgt, og de to bøger giver en god introduktion til nye og kommende kæledyrsejere. De er egnede til oplæsning fra 6 år og kan selvlæses fra 9 år.Informationer og udgaver