Bøger / faglitteratur / disputatser

Har vi en aftale? : magt og ansvar i mødet mellem folkeskole og familie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. feb. 2010

Samarbejdet mellem skole og hjem har stor betydning for børns skolegang og er en vigtig brik i det pædagogiske arbejde med børn. Desværre er det samtidig et minefelt, hvor skolens professionelle og forældre ofte taler forbi hinanden. Men hvorfor er det sådan? Det forsøger denne bog at give svar på ved først at se på skole-hjem-samarbejdet i et historisk og samfundsmæssigt perspektiv, for dernæst at analysere en række møder og samtaler mellem skole og hjem baseret på observationer. Bogen har stor relevans for lærere, pædagoger og pædagogiske ledere. Hvilket gør den oplagt at anvende på de pædagogiske uddannelser.

For at kunne begå sig bedst muligt i det minefelt, som skole-hjem-samarbejde kan være, er det vigtigt med en god forståelse af årsagerne til, at det kan være et minefelt. Det lykkes til fulde for Hanne Knudsen med denne udgivelse at komme godt rundt om de mange faktorer, som spiller ind på samarbejdet. Det er en meget interessant bog, som både er velskrevet og velargumenteret.

Det kan anbefales også at læse Hjem og skole : hvordan skaber man et bedre samarbejde?, 2008, samt Professionelt forældresamarbejde, 2007.

Spændende læsning til både lærerbiblioteket og seminariernes samling.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 22 (2009)

af

af

Helge Christiansen

Årg. 126, nr. 22 (2009)