Bøger / skønlitteratur / roman

Hari Pot - hemmelighedernes krammer


Beskrivelse


Hari Pot og vennerne ryger stadigvæk den sjove tobak på kostskolen, mens hormonerne raser. Men hvad sker der mon, hvis lærerne kommer til at spise en hashkage?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 10. jan. 2020

To bøger skrevet som en parodi over Harry Potter-universet tilsat sex og stoffer. Beskrevet gennem enkle dialoger indhylles de tre hovedpersoner i talrige hashtåger, mens de går lærerne på nerverne på skolen Fuckwhat's. Bøgerne henvender sig til "unge, som egentlig ikke gider at læse".

Drengen Hari er ikke særlig køn, går med briller og bliver mobbet. For at give ham et bedre liv, og selv gå i swingerklub, sender hans forældre ham på en kristen kostskole i 6. klasse. Snart bliver han gode venner med drengen Bong og pigen Ciara Leona. De dyrker pot ude i skoven, og så bliver det meget sjovere at gå i skole. For hvem er det, som hver dag laver en kopi af en blegfed drengenumse og lægger den foran Fru Und? Og hvad sker der, hvis man bager en potkage til lærerne? Forfatteren præsenterer sig selv som psykisk syg og har selv været ude i et omfattende misbrug.

I få passager kommer man til at tænke på Ole Lund Kirkegaard for voksne. Men helhedsindtrykket er meget ujævnt, og det er svært at se hoved og hale i de mange hashtågede beskrivelser. Personerne er uden de store nuancer, og det hele bliver for plat til, at det rigtig bliver sjovt. Der er flere grammatiske fejl i teksten.

Et godt bud på en kostskoleroman henvendt til unge er Roser & violer af Gry Kappel Jensen.Informationer og udgaver