Bøger / faglitteratur

Heartcore business : om at gøre det godt ved at gøre godt


Beskrivelse


Om at finde en anden vej i forretningslivet - baseret på en vilje til at arbejde for et højere formål.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2013

af

af

Birgit Hald

d. 12. dec. 2013

Bogen henvender sig primært til virksomhedsledere, men den kan læses uden særlige forudsætninger af alle der vil gøre arbejdslivet så meningsfuldt som muligt.

Daniel Baun (DB) har en HD i organisation og ledelse og driver sit eget konsulentfirma. Han tager udgangspunkt i, at mennesker fundamentalt ønsker at bruge deres styrker på en meningsfuld måde sammen med andre, og at de yder optimalt, når de brænder for det, de laver. Han bruger en række store danske og amerikanske virksomheder som eksempler på firmaer, der klarer sig rigtig godt økonomisk ved at fokusere på, at deres produkter, og måden de driver virksomheden på, skal gøre verden til et bedre sted. Formålet med virksomheden skal være overordnet profithensynet. Han skriver i et godt og let forståeligt sprog krydret med citater. Undervejs henviser han til relevant forskning, og efter hvert kapitel fremhæver han nogle nøglepointer og stiller spørgsmål til refleksion.

Bibliotekerne har ikke nogen bøger der er helt sammenlignelige med Heartcore business. Mads Øvlisen kommer i Heartcore : tanker om ledelse, 2011 ind på nogle af de samme værdier inden for virksomhedsledelse, men hans bog er også meget personlig.

Baun beskriver overbevisende og let tilgængeligt hvorfor det for en virksomhed ikke længere gælder om at blive bedst i verden, men om at gøre det bedst for verden.


Jyllands-posten

d. 8. dec. 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 8. dec. 2013