Bøger / skønlitteratur / roman

Hede dage i Paris


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Der opstår kaos og fortvivlelse i Paris, da Triumfbuen pludselig forsvinder fra sin faste plads i Paris. Det får betydning for mange mennesker, der dog måske også kan håbe på en ny chance i livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2016

af

af

Michael Olsen

d. 13. juni 2016

Festlig og farverig historie om dengang Triumfbuen i Paris pludselig forsvandt og om det kaos og den fortvivlelse, der opstår i kølvandet. Men også om mennesker, der står sammen og styrker hinanden. For lidt ældre læsere, der kan lide varme og humoristiske fortællinger.

Inge Holm Knudsen har tidligere udgivet sine erindringer i Mennesker og stjernestunder og romandebuterer nu i en alder af 86 år med "Hede dage i Paris", der fortæller historien om borgerne i Paris, der rammes af fortvivlelse, da Triumfbuen pludselig forsvinder i den blå luft: Elevatorføreren Maurice, har aftalt et rendezvous med servitricen Lizette ved netop Triumfbuen og ved nu ikke, hvad han skal gøre. Eller veteranen fra første verdenskrig, der i flere uger har forberedt sig på en tale, han skulle holde ved den Ukendte soldats grav.

"Hede dage i Paris" er morsom og underfundig. Fortællerens sympati med romanens personer skinner igennem og bogen er faktisk bare hyggelig at læse. Triumfbuens forsvinden betyder ikke så meget for historien, men er det greb, der giver forfatteren mulighed for at kaste sine personer ud på dybt vand og lade dem klare sig igennem på forskellig vis uden at miste deres personlighed og varme. Desværre gør forsiden ikke noget godt for bogen.

Jeg kommer til at tænke på forfattere som Christopher Moore og Dan Rhodes med eksempelvis Dette er livet.