En kritisk, veloplagt og humoristisk kærlighedserklæring til Danmark. Her får du et almindelig multikulturelt menneskes sagligt og syrlige syn på tankemønstre, strukturer og faldgruber i vores alle sammens samfund. Til interesserede i integration og samfundsforhold.
Med en fod i to kulturer, den palæstinensiske og den danske, fortæller Mahmoud Zamzam sin personlige historie om det at være helt almindelig og så dog alligevel, være lidt anderledes. Vokset op i et kærligt og klassisk indvandrerhjem, blev det forventet, at man både havde en forankring og forståelse for sine rødder, og mod til forandring og vilje til at følge sine mål. Zamzans opvækst, uddannelse og venskaber, fortæller en historie om bagatelgrænser, humor (misforstået og godhjertet), tosprogethed, iværksætteri, det at være en ghettodreng og om at stræbe efter taknemmelighed, respekt og ordentlighed. Bogen er illustreret af Bo Secher.
En veloplagt og inspirerende selvbiografisk historie. Zamzans oplevelser er fyldt med varme og overskud, men heller ikke uden forståelse for hvor svært det kan være, at leve op til egne idealer og begå sig på den side af det multikulturelle samfund, hvor man hele tiden får med hammeren.
Andre bøger om at finde vej mellem to kulturer er fx Hvor taler du flot dansk!Den grimme svane taler sort og Den grimme svane taler sortAndre bøger om at finde vej mellem to kulturer er fx Hvor taler du flot dansk! og .