Bøger / skønlitteratur til børn

Heksemutter og lille Svovlhat - kvæk!


Beskrivelse


Billedbog. Heksemutter og Lille Svovlhat kommer på hårdt arbejde, da en frø beder om hjælp til at blive forvandlet tilbage til sit oprindelige liv som prinsesse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 1. sep. 2014

Den humoristiske og eventyrlige billedbog henvender sig til børn fra ca. 3-6 år. Forsiden angiver fint temaet og vil tiltale målgruppen.

En nat banker det på døren hos Heksemutter. Udenfor sidder en frø, som tidligere var en prinsesse. Hun blev forvandlet, da hun kyssede en frø. Det kræver mange forsøg, før det lykkes at ophæve forvandlingen. Dette er tredje bind i billedbogsserien om Heksemutter og hendes hjælper Lille Svovlhat. Illustrationerne er særdeles fortællende. Disse fremstår som en blanding af computerskabte og håndtegninger, hvilket giver et interessant præg. Bogen indeholder ikke megen tekst, hvilket fungerer fint, idet illustrationerne er bærende.

Historien kan sammenlignes med Mosekonens bryg af Ib Spang Olsen samt seriens øvrige titler om Heksemutter.

En fin og eventyragtig historie med en både sjov og spændende handling. Historien har helt klart sin force på den detaljerede og appetitlige billedside. Temaet er oplagt for målgruppen.