Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Helt ude i hampen : mails fra underklassen


Beskrivelse


I en række mails fortæller Karina Pedersen (f. 1976) historien om sin opvækst i Korskærparken i Fredericia. Med sin egen underklasse-familie som eksempel, tager hun et opgør med velfærdsdanmark og de sociale ydelser.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 29. aug. 2016

En voksen kvindes beskrivelse af sin opvækst og forholdet til familien, der slås med misbrugsproblemer og omsorgssvigt. Historien kan læses af alle, og de samfundsinteresserede læsere kan læse den som et partsindlæg i debatten om underklassen og den sociale arv.

Bogen består af 95 mails på mellem 1-2 sider fra Karina Pedersen til en veninde. Heri beskriver hun sin opvækst i Korskærparken i Fredericia og sit nuværende forhold til sin familie. Karina har brudt den sociale arv, og på afstand forholder hun sig til morens og brødrenes konflikter, misbrug, løgne og sociale snyderier. Karina Pedersen er kendt i offentligheden fra debatten om underklassen.

Allerede inden bogen udkom, vakte den voldsom debat i medierne. Og ingen tvivl om, at forfatteren har sine klare meninger om det sociale system: "Når mønterne i statskassen klinger, de fattige ud af armoden springer. Not!". Dermed er bogen både et partsindlæg i den aktuelle samfundsdebat og en stærk personlig historie. Sproget er kort, nøgternt og fyldt med galgenhumoristisk og sarkastisk humor. De 95 afsnit gør den nem at læse, og med dens sarkasme og indblik i en for mange ukendt del af Danmark, fastholdes læseren fra start til slut.

Med sin stemme fra ghettoen er Karina Pedersen blevet kaldt den hvide Yahya Hassan og bogen sammenlignet med .


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2016

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 26. aug. 2016


Kristeligt dagblad

d. 30. aug. 2016

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 30. aug. 2016


Weekendavisen

d. 26. aug. 2016

af

af

Johanne Mygind

d. 26. aug. 2016


Information

d. 3. sep. 2016

af

af

Lone Nikolajsen

d. 3. sep. 2016


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 21 (2016)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 47, nr. 21 (2016)