Bøger / skønlitteratur / roman

Hendes iskolde øjne


Beskrivelse


Krimi. To kvinder forsvinder på samme dag i den stockholmske bydel Hammarby. De har intet tilfælles, og politiet arbejder i mange retninger. Det viser sig, at der bag pæne facader gemmer sig voldelige forhold og stor smerte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 10. mar. 2015

Sjette fristående del af krimiserien fra den stockholmske bydel Hammarby. Den vil på alle måder tilfredsstille de mange læsere af svenske krimier, og man behøver ikke at have læst de foregående bind for at stige på her.

En midaldrende og en ung kvinde forsvinder en vinterdag. De har intet med hinanden at gøre, men har det tilfælles, at de ikke er tilfredse med deres liv. Politiet efterforsker de to sager og erfarer som så ofte før, at der bag spejlblanke facader kan skjule sig ubehagelige ting. Svigt, savn, kærlighed og had kan drive selv de pæneste folk til at gøre ting, man ikke troede mulige. At narcissisme tilsat såret selvfølelse blive til en meget ubehagelig og voldelig cocktail, finder politiet fra Hammarby efterhånden ud af, ligesom de erfarer, at den der ler sidst, ler bedst.

En ganske udmærket og velfungerende krimi af Carin Gerhardsen (f. 1962), hvor de forskellige spor krydser hinanden og driver læseren frem, indtil alle sløjferne bliver bundet til sidst. Den bedste krimi som jeg har læst fra hendes hånd.

Gedigne krimier af kvindelige svenske forfattere har vi mange af, fx: Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Sofie Sarenbrandt, Viveca Sten og Helena Tursten.