Bøger / skønlitteratur til børn

Hermelinen


Beskrivelse


Tegneserie. Omkring år 1100 lever en ung, tunit kvinde, Ukaliatsiaq/Hermelinen et ensomt liv med frænder omkring Smith Sund i det vestlige Arktis. Hun møder Ummiak, som er en rejsende, inuit og åndemaner. Hun bliver hans lærling, og sammen rejser de til fjerne egne og igennem alle sindes kroge.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2012

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 20. sep. 2012

Dette album er for grønlandsinteresserede og tegneserieelskere fra ca. 11 år, unge og voksne, og kan anvendes i undervisningen i folkeskolen og gymnasiet, på forskellige måder og niveauer fra ca. 5. klasse.

Her er det 2. af 4 albums i tegneserien, der i historisk episke nedslag fortæller om vigtige episoder i historien om hvordan Grønland blev befolket. Dette bind foregår omkring år 1100, 180 generationer væk fra det første bind, da inuit første gang krydser Mackenzie-floden fra det østlige arktis mod det vestlige og møder tunit folket, et mytologisk folk. Det er historien om en ung, tunit kvinde, Ukaliatsiaq/Hermelinen, som lever et ensomt liv med frænder omkring Smith Sund. Hun møder Ummiak, som er en rejsende, inuit og åndemaner. Hun bliver hans lærling, og sammen rejser de tilbage til Ummiaks hjemegn ved grænsen til Alaska. I 5 episoder fortælles om den tre år lange rejse. Billederne i det store kvadratiske album er i vekslende størrelser, har dynamiske beskæringer og er farvelagt med heldækkende farver. Bagest i dette album er der en 8 sider lang artikel, der fortæller om de forskningsmæssige fakta bag den fiktive historie, der flot fortæller om de barske livsvilkår, rejserne og åndemanere.

Det er en flot episk tegneserie og et fint eksempel på, hvordan de bedste klassiske tegneserietraditioner og den bedste historieformidling kan møde de moderne strømninger i graphic novels.

Det er moderne historieformidling, som samtidig også er en flot skønlitterær tegneserieoplevelse.


Litteratursiden.dk [online]

d. 5. mar. 2013

af

af

Anette Fausing Thomsen

d. 5. mar. 2013


Politiken

d. 15. sep. 2012

af

af

Søren Vinterberg

d. 15. sep. 2012


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2012

af

af

Kristian Lindberg

d. 29. sep. 2012