Bøger / skønlitteratur / roman

Hertuginden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1800-tallets England mister den unge grevedatter Angélique sit hjem godset Belgrave ved sin fars død. Uden venner og forbindelser flygter hun til Paris, hvor hun åbner et elegant bordel og endelig får succes og medgang.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2019

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 14. feb. 2019

Om den unge smukke grevedatter, der mister alt og må kæmpe for at få retfærdighed. Romanen henvender sig til kvindelige læsere af letlæste trivialromaner i den historiske og romantiske genre.

Den unge smukke grevedatter Angélique vokser op på det engelske gods Belgrave i starten af 1800-tallet. Da hendes far dør, tvinges hun bort fra hjemmet af sine ældre halvbrødre og må arbejde som barnepige i en velhavende familie. Efter en episode med en af husets mandlige gæster står Angélique helt uden forbindelser og søger til Paris i håbet om at finde en stilling der. Men uden anbefalinger er det umuligt. I stedet åbner hun et elegant bordel, der huser de smukkeste kvinder og kun tager imod de fineste kunder. Selv udgiver hun sig for at være en ung enke. Hendes nye liv lukker lige så mange døre, som det åbner, og spørgsmålet er nu, om hun nogensinde vil kunne genvinde sin status og familiegodset, samt finde kærligheden?.

Denne gang har Danielle Steel valgt en historisk ramme til sin kvindelige hovedperson, der må grueligt meget igennem, før hun finder lykken og retfærdigheden sker fyldest. En udgivelse, der niveaumæssigt placerer sig ca. midt i forfatterskabet.

Også Victoria Holt har skrevet romantiske historiske dramaer, der i sprog og stil kan minde om denne. Af nyere lignende udgivelser kan nævnes Barbara Taylor Bradfords Troskabens bånd, der dog foregår ca. 100 år senere end denne roman.