Bogen henvender sig primært til dem, der har børn med autisme. Den er for dem, der har lyst til at læse en sandfærdig historie om en families kamp for deres autistiske søn.
Forfatteren er vokset op i England og har beskæftiget sig med heste hele sit liv. Han er forfatter til flere rejsebøger. Bogen er udgivet i 18 lande og er filmatiseret. Da Rupert Isaacsons (forfatteren) søn Rowan er tre år, får han diagnosen autisme. Bogen er en beskrivelse af hans søn Rowan og familiens rejse til Mongoliet i håbet om at finde hjælp til drengen. Det er historien om en familie, der er villige til at gå til verdens ende for at hjælpe deres søn. Det er også en beskrivelse af forholdet mellem mennesker og dyr og mellem forskellige kulturer. Gennem historien er det tydeligt at mødet med heste, shamaner og healing er en stor hjælp for drengen. Bogen er faktisk ganske spændende (godt skrevet) og på en måde hjerteknugende. Den har en meget positiv og livsbekræftende tilgang til livet. At bogen har ligget som nr. 1. på Sunday Times Bestsellerliste er ganske forståeligt.
Der findes en del relevant faglitteratur om emnet, og der er også flere biografier, dog ikke helt som Hestedrengen. Netop udkommet er Davids verden : et liv med autisme, 2011.
Man får et særdeles godt indtryk af, hvad det vil sige at have autisme som barn, men også et billede af en families ekstremt uopslidelige kamp for deres søn. Måske kan bogen få nogen læsere til at tænke mere alternativt i forhold til autisme.