Bøger / skønlitteratur / roman

Hestetyven : politiroman


Beskrivelse


Krimi fra besættelsestidens København, hvor politifolkene på Station 7 skal opklare en række pyromanbrande, samt et brutalt mord begået på en af de lokale cafeer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2006

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 29. mar. 2006

Danske krimier sammenlignes i perioder med svenske, og der efterlyses en som kan tage kampen op med de suveræne svenskere. Ole Frøslev er med sin nye serie Mørketid hvor Hestetyven er 2. selvstændige bind et seriøst bud. Bind 1 Den grønne bar foregik i tiden omkring den tyske besættelse af Danmark og fik rigtig flotte anmeldelser. Hestetyven fortsætter det høje niveau. Vi er nu rykket frem til 1940/1941. Et værtshusbesøg bliver skæbnesvangert for en dansk gæst, der bliver overfaldet af en anden dansker i tysk selskab. Politifolkene fra Station 7 med Bjørner, Kuno og Schou i spidsen bliver sat på opgaven. Man følger deres arbejde med de mange hensyn, der samtidig skal tages omstændighederne taget i betragtning sideløbende med opklaringen af en række pyromanbrande. Herudover lidt fra hjemmefronten også til at fuldende billedet. Tidsskildringen holder den høje standard fra bind 1, og forfatteren formår at holde den rette balance mellem plot og drive på den ene side og miljø- og stemningsbilleder på den anden.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2006

af

af

Susanne Bogh

d. 6. juni 2006

Nostalgisk tilbageblik på Besættelsestidens hverdag som den udspiller sig på Station 7 på Østerbro. Med duft af erstatningskaffe og -tobak og med lyden af sporvogne og brandsirener. Fortællingen start...


Berlingske tidende

d. 15. apr. 2006

af

af

Niels Houkjær

d. 15. apr. 2006


Politiken

d. 11. apr. 2006

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. apr. 2006


Jyllands-posten

d. 21. apr. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. apr. 2006