Bøger / skønlitteratur / roman

Blodvejen


Beskrivelse


Krimi. I Aberdeen er kriminalkommissær Logan McRae optaget af en sag om en afdød kollega, der genopstår fra de døde, og en anden kollega, der tilsyneladende har begået selvmord. Har det mon noget med en forsvundet treårig at gøre?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 26. okt. 2018

Mørk krimi fra Aberdeen, hvor kriminalkommissær Logan McRae er optaget en sag, hvor en afdød kollega vender tilbage fra de døde. For læsere af krimier og politiromaner af den på en gang barske og humoristiske slags.

Den skotske kriminalkommissær Logan McRae har det ikke let. Privatlivet roder, og kollegerne i Aberdeen er ikke så regelrette, som de burde være. McRae arbejder nu i disciplinærafdelingen og bliver indblandet i en sag om en kollega, der døde og blev begravet for to år siden, men som ikke desto mindre nu findes død i en bil. Kan man dø to gange? Samtidig bliver en anden kollega med en truende disciplinærsag fundet hængt i sin garage, men er det selvmord eller noget helt andet? Endelig er en lille pige forsvundet, og McRae har på fornemmelsen, at der ligger mere bag.

En velskrevet krimi med gode personskildringer, men jeg er ikke blevet indfanget af den. Jeg bliver forvirret af de mange sidehandlinger og intriger, og på mig virker den hårdkogte og tørre humor påtaget og anstrengt. Læsere, der er mere på linje med Stuart MacBrides humor, vil muligvis have en anden oplevelse af bogen.

Dette er 11. krimi med Logan McRae, men kun niende og tiende del, De forsvundne og de dødeI den kolde mørke jord og I den kolde, mørke jord, er oversat til dansk foruden to krimier med kriminalbetjent Ash Henderson. En anden og bedre skotsk krimiforfatter er Ian RankinDette er 11. krimi med Logan McRae, men kun niende og tiende del, De forsvundne og de døde og I den kolde, mørke jord, er oversat til dansk foruden to krimier med kriminalbetjent Ash Henderson. En anden og bedre skotsk krimiforfatter er Ian Rankin.


litteratursiden.dk

d. 5. dec. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 5. dec. 2018

Endnu en rå og brutal krimi med Logan McRae om et evigt aktuelt emne. Også denne gang overrasker det fandenivoldske sprog og den kulsorte humor. Der er mange tråde at holde styr på i ’Blodvejen’, men...