Bøger / faglitteratur / kogebøger

Hey - hvad skal vi spise?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2012

af

af

Line Hoffgaard

d. 2. aug. 2012

Indbydende allround kogebog med inspiration til den nemme hverdagsmad. Bogen har et flot layout og vil sælge sig selv.

Tanken bag Hey - hvad skal vi spise? er at gøre hverdagens madlavning nemmere ved bruge helt almindelige råvarer, få ingredienser i hver opskrift og kun handle ind ét sted. Med udgangspunkt i de 19 mest populære råvarer i køleskabet og fryseren såsom frosne ærter og spinat, æg, kylling, æbler, dåsetomater og -tun, gulerødder osv., præsenterer forfatteren for hver råvare en række lækre opskrifter. Ingredienserne i hver opskrift er opdelt i en basisliste (det man ofte har i køkkenskabet) og en indkøbsliste (de friske råvarer). Opskrifterne er moderne og nemme at gå til. Alle råvarer kan købes i ethvert velassorteret supermarked. Julie Hey er madstylist, så det er ikke uden grund, at bogen er en lækkerbisken for øjet. Hey er tillige madskribent og formand for Danske Madpublicister. Dette er hendes første kogebog.

Konceptet med at lave nem men lækker hverdagsmad er også udgangspunktet i populære kogebøger såsom Funky hverdagsmad, 2009 af Charlotte Guéniau og Carsten Kryster, Vild med hverdagen, 2011 af Louisa Lorang og Suverænt nemt, 2005 af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz.

En lækker allround kogebog, som præsenteres på en anderledes måde ved at lade 19 populære råvarer være omdrejningspunktet for den lette hverdagsmad. Den vil blive populær på højde med andre af tidens bestseller-kogebøger.