Bøger / faglitteratur

Hilsen fra Hitler : frimærker som propaganda i Det Tredje Rige


Beskrivelse


Med udgangspunkt i nazisternes frimærkeproduktion, fortælles Det Tredje Riges historie fra nazisterne kom til magten i 1933 frem til Hitlers sidste dage og Nazi-Tysklands sammenbrud i 1945.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2019

af

af

Morten Brynildsen

d. 15. mar. 2019

Se Hitlers propaganda udfolde sig i hundredvis af små illustrationer, der i form af frimærker blev distribueret bredt ud i hans vordende imperium. Primært en bog til filatelisten, men i den grad også spændende læsning for interesserede i 2. verdenskrig.

Med afsæt i de frimærker, som nazisterne brugte som middel til propaganda, følger vi 2. verdenskrigs udfoldelse på den tyske side. Helt fra afsættet i Versailles-traktaten til Hitlers selvmord i bunkeren i Berlin. Frimærker som propaganda lyder meget smalt, men man skal huske på, hvor central en kommunikationsform frimærker var for godt 100 år siden. Ikke kun til porto, men også i form af donationsmærker, hvor afsenderen bidrog økonomisk til en given sag. Bogen er oversat fra norsk, derfor er der en del referencer til, hvordan krigen og propagandaen oplevedes i Norge.

Frimærker virker fremragende som ramme til at formidle krigens udfoldelse. Om man er til frimærker eller ej, er det en fremragende indføring i tyskernes del af 2. verdenskrig.

Der findes et par andre titler, hvis formål det er at beskrive historien gennem frimærker: 151 nye og 146 gamle fortællinger fra frimærkernes verdenGrønland set gennem 50 års frimærker 1938-1988De andre stemplerTyske breve fortæller historie og Grønland set gennem 50 års frimærker 1938-1988. Er man mere til de posttekniske aspekter, kan med fordel dykke ned i De andre stempler og Tyske breve fortæller historieDer findes et par andre titler, hvis formål det er at beskrive historien gennem frimærker: 151 nye og 146 gamle fortællinger fra frimærkernes verden og . Er man mere til de posttekniske aspekter, kan med fordel dykke ned i De andre stempler og Tyske breve fortæller historieDer findes et par andre titler, hvis formål det er at beskrive historien gennem frimærker: 151 nye og 146 gamle fortællinger fra frimærkernes verden og Grønland set gennem 50 års frimærker 1938-1988. Er man mere til de posttekniske aspekter, kan med fordel dykke ned i og Tyske breve fortæller historieDer findes et par andre titler, hvis formål det er at beskrive historien gennem frimærker: 151 nye og 146 gamle fortællinger fra frimærkernes verden og Grønland set gennem 50 års frimærker 1938-1988. Er man mere til de posttekniske aspekter, kan med fordel dykke ned i De andre stempler og .Informationer og udgaver