Bøger / faglitteratur

Hitlers olympiske lege - Berlin 1936


Beskrivelse


Historien bag OL i Berlin 1936, om myterne, menneskene og begivenhederne herunder den nazistiske propaganda.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Flemming Faarup

2007

Denne bog handler om den første af de moderne olympiske lege, hvor det for alvor viste sig, at det er umuligt - i international sammenhæng - at skille sport og politik ad. Bogen henvender sig således til både sports- og politikinteresserede. Bogen kan læses fra 13-14 år, og den også kan bruges i forbindelse med opgaveskrivning fra gymnasieniveau og op.

Forfatteren har tidligere skrevet bøger om sport, især om motorsport og de store kørere, ligesom han har skrevet en anden bog om begivenheder i Tysklands hovedstad: Berlinmuren, 2006. Bogen beskriver forberedelserne og afholdelsen af Berlin-olympiaden, der skulle vise resten af verden nazismens fortræffeligheder. Den er meget detaljeret, der er knap 400 referencer med bl. a. beskrivelser af, hvordan den olympiske fakkel blev udviklet, og med lister over hvad de forskellige sportsfolk fik at spise. Men de store "problemstillinger", bl.a. jøders deltagelse og Jesse Owens' sejre drukner dog ikke. Der er en række sort/hvide fotos. Der er en liste over vinderne i de forskellige discipliner, der er en lang bibliografi og en stor indholdsfortegnelse.

Der er ikke udgivet nogen anden bog på dansk, der alene forholder sig til De olympiske Lege i 1936, og ingen andre steder beskrives de så detaljeret.

Bogen kan få meget bred anvendelse. Den viser den uadskillelige sammenhæng mellem sport og politik, nok værd at tænke på op mod legene i 2008 i Kina, og den kan fungere som opslagsværk til 1936-legene.


Jyllands-posten

d. 27. juni 2007

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 27. juni 2007


Berlingske tidende

d. 23. juni 2007

af

af

Bent Blüdnikow

d. 23. juni 2007