Bøger / faglitteratur

Himmelsk føde og forbuden frugt


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Merete Trap

d. 1. okt. 2018

Har du lyst til at være med til at rode i Bibelens køleskab? Så læs med her, hvor teolog Anne Katrine de Hemmer Gudme, tager os med på en kulinarisk rejse ind i Bibelens måltider. Bogen henvender sig til læsere med interesse i kristendom, men alle kan læse med. Også velegnet til en snak i moderne bibelkredse.

Bogen starter med at give en kort introduktion til Bibelen. Herefter følger 11 kapitler, med overskrifter som fx "Hvad spiste Adam og Eva", "Mad og mirakler" og "Hvad ville Jesus spise?" Kapitlerne omhandler fx spisescener i Bibelen, måltidsfællesskaber og mad og kønsroller. Hvert kapitel slutter med en opskrift, det kan fx være på lammekølle eller vagtler. Forfatter Anne Katrine de Hemmer Gudme er ph.d. i teologi og lektor ved det Teologiske Fakultet.

Kan mad gøre os klogere på Bibelen? Svaret er ja. Men mad kan også gøre os klogere på os selv. Dette er en rigtig interessant udgivelse, som er skrevet i øjenhøjde med læseren. Bogen er skrevet i et ungt og sprudlende sprog, og giver læseren interessant viden om vores egen kulturhistorie gennem maden. Bogen får læseren til at reflektere over madens mange betydninger, hvor mad markerer fx fællesskaber og social status.

I Det daglige brød har kendte danskere også skrevet om Bibelens madkultur og trukket tråde frem til vor tid. Dog er der mere fokus på maden og mindre fokus på Bibelen end i herværende udgivelse.


Kristeligt dagblad

d. 11. okt. 2018

af

af

Steen Skovsgaard

d. 11. okt. 2018