Bøger / faglitteratur

Historien om alting - kort fortalt


Beskrivelse


Redegørelse for et holistisk verdensbillede, der inddrager bl.a. kønsroller, multikulturelle samfund, miljøetik og spiritualitet, og betragter evolutionen som den udfoldede manifestation af ånd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2013

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 1. nov. 2013

Bogen er ifølge forordet skrevet til et bredt publikum, der vil finde visdom i hverdagslivet. Umiddelbart er den ikke nem og virker mest som henvendt til den trænede læser, der interesserer sig for filosofi, psykologi og videnskabsteori.

Ken Wilber - amerikansk psykolog og filosof - er en af vor tids store tænkere. Han har grundlagt The Integral Institute, en tænketank for integral teori og praksis. Hans tanker beror på et integralt perspektiv, dvs. et holistisk verdensbillede, der søger en syntese af førmoderne, moderne og postmoderne realiteter. Dette består af holon (et begreb skabt af Arthur Koestler) dvs. autonome helheder, der samtidig er dele af andre helheder. Wilber betragter evolutionen som manifestation af ånd. På den måde kan der skaffes viden om verdens nuværende vanskeligheder. Wilbers forfatterskab er stort, mere end 20 bøger, nogle er oversat til dansk. Bogen er bygget op med spørgsmål, som Ken Wilber har formuleret og svar, som han selv skriver. Der er ordliste og forklaringer. Bogen er udgivet på forlaget ID Academy Media, der er tilknyttet ID Academy, en uddannelsesinstitution til uddannelser på baggrund af den integrale vision. Her kan man studere mindfulness og til coach og psykoterapeut.

I forhold til Den integrale vision også af Ken Wilber er denne et forklarende værk om hans tanker.

Vægtigt værk om Ken Wilbers tanker. Historien om alting fortalt ikke helt let på næsten 500 sider.