Bøger / faglitteratur

Hitlers sidste krampetrækninger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. nov. 2015

Historisk oversigtsværk om 2. verdenskrigs sidste og afgørende faser. Til de de mange som sluger alt om 2. verdenskrig. Supplerende materiale til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

Krigsåret 1944 dækkes af 2 bøger i forlagets serie "En verden i krig". Første bog hedder De allierede slår tilbage og dækker kronologisk fra januar 1944 til og med juni 1944. Dette efterfølgende bind dækker fra juli 1944 til december 1944. Her er fx det mislykkede bombeattentat på Hitler i juli 1944 og de allieredes befrielse af Paris 25. august 1944. Andre overskrifter er bl.a.: "Dristig aktion redder piloter", "Tysklands sidste reserver går i krig", "Blodbad vækker tysk rædsel" og "Hitlers styrker overrumpler de allierede". Sidstnævnte overskrift fortæller om tyskernes lynoffensiv i Ardennerne. Et afsnit fortæller om de mange satiriske tegninger under 2. verdenskrig: "Satiren holder moralen oppe ved at latterliggøre fjenden - næsten altid med et glimt i øjet".

Samme velfungerende layout og pædagogiske struktur som i seriens andre bøger. Det gør serien velegnet fx til skoleopgaver. Er indbydende med de mange illustrationer, faktabokse og fotos, og teksten er dejlig nem at læse.

Oplagt at sammenligne med en anden serie af historiske oversigtsværker "Historiens højdepunkter" fx Det Tredje Rige, der på samme måde har faktabokse og mange illustrationer.