Bøger / faglitteratur / vejledninger

Hjælp, jeg har stadig migræne! : få metoden til et næsten smertefrit liv


Beskrivelse


Selvhjælpsbog til lindring og forebyggelse af migræneanfald ud fra en holistisk tankegang, hvor fokus er på rigtig kost, bevægelse, søvn, restitution, tanker, nærvær og migrænemedicin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 28. okt. 2011

En bog til kvinder med migræne som ønsker et næsten smertefrit liv, uden hovedpine og ubehag. At jeg antyder, at den kun er til kvinder, skyldes at bogens layout er "meget lyserødt", og sproget i bogen nok mest taler til kvinder.

Forfatteren har tidligere udgivet Wauw-effekten og Mere energi. Forfatteren har selv migræne, og hun har haft mange anfald, siden hun var teenager. Hendes metoder til færre anfald og et bedre liv, anskuer hun ud fra en holistisk tankegang, hvor krop, sind og sjæl hænger sammen, og med det aspekt at migræne er individuelt betinget. Bogen er en selvhjælpsguide, som har fokus på, at man skal acceptere migrænen med mottoet: "Ja jeg har migræne, men migrænen har ikke mig". Bogen handler om, hvordan man kan få kontrol over migrænen. Det handler om fokus på rigtig kost, bevægelse, søvn, restitution, tanker, nærvær, migrænemedicin og en forbindelse til en kraft, der er større end egoet. Således er bogen fyldt med gode råd, men også mange spørgsmål til selvrefleksion. Generelt er bogen en værktøjskasse med spørgsmål, viden, metoder og fortællinger. Der er mange henvisninger til andre forfattere bl.a. Louise Hay, Eckhart Tolle, Debbie Ford m.fl. Læs mere på www.migraeneklub.dk og www.energitte.dk.

Hovedpine, 2002 er lidt i samme genre, med fokus på kosten og en ændring af livsstilen.

Hvis man vil arbejde intensivt med at slippe af med sin migræne ud fra et holistisk synspunkt, kan denne bog læses.