Bøger / faglitteratur

Hjem med hjerte


Beskrivelse


Forfatteren, der har mange års erfaring med boligindretning, arbejder med "empatisk boligindretning", d.v.s. hun tager udgangspunkt i beboernes behov og livssituation. Det kan f. eks. være en skilsmisse eller flytning til plejebolig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2008

af

af

Lene Kristiansen

d. 19. sep. 2008

Den fineste boligbog, jeg har set længe. Lavet for dem, der står i en presset boligsituation, ofte på vej til noget mindre, fx skilsmisseramte og ældre, men også en øjenåbner for individualitet og personlig indretning for alle andre.

Det er en meget personlig og meget givende bog, Kirsten Steno har lavet. Hun har i 20 år arbejdet med boligindretning, og hun bruger både sig selv, sin familie og nogle af de mennesker, hun har hjulpet - ofte ufrivilligt på vej til en ringere/mindre bolig - med at få harmoni, personlighed og glæde ind i et nyt liv. Tit for meget begrænsede midler. Hun er i stand til at fange det væsentlige for den enkelte og med stor respekt nå et fantastisk resultat. Foruden sin egen historie, fortæller hun 6 andres, deriblandt sin mors og om hendes vellykkede flytning fra mange m2 til færre. Alle er illustreret med før og efter billeder. Skilsmissebørnenes vilkår har sit eget afsnit. Undervejs er der mange enkle og brugbare ideer, som samles sidst i bogen med arbejdsanvisninger. Flotte billeder i et gennemført layout.

Stenos første bog og med en meget anderledes vinkel, end øvrige boligbøger.

En dejlig og helt speciel boligbog. Både fordi den har fokus på bolighistorier, præget af sorg og usikkerhed, fordi historierne er genkendelige for mange, og fordi indretninger og ideer rammer bredt uden skelen til nyeste trend. Her er hjem med hjerte, og en stor hånd til dem, der har brug for hjælp til at få indretningsproblemerne til at falde på plads.