Bøger / faglitteratur

Hjernen og synet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 24. jan. 2011

En antologi der handler om hvordan hjernen og synssansen opererer sammen. Den kan anvendes fra folkeskolens overbygning og op til og med gymnasieniveau, på voksenuddannelser samt til enhver med interesse for emnet.

Hjerneforum, der er startet af en kreds af forskere, behandlere og formidlere, som ønsker at gøre en fælles frivillig indsats for at informere omkring de nye forskningsresultater, afholder hvert år nogle "Hjernedage" med fokus på et særligt tema. Det kommer der så en lille bog ud af. Af tidligere temaer kan nævnes afhængighed, seksualitet og sprog. Denne gang er det hjernen og synet. Bogen består af bidrag fra forskellige forfattere. Der fokuseres på selve nervefysiologien, på synet i forbindelse med andre sanser, perception, udvælgelse, farvesyn, genetik og farveblindhed. Bogen kan pluklæses, hvis det er et bestemt emne, man vil vide noget om fx i forbindelse med opgaveskrivning.

Det bedste (læs: eneste) bud på en kvalificeret gennemgang af synssansen og samspillet med nervesystemet for voksne. Bogen sammenlignes bedst med de andre udgivelser fra Hjerneforum senest Hjernen i bevægelse, 2009.

Bogen er beskeden af omfang, men rig på information for den alment interesserede og for opgaveskrivere fra førnævnte målgruppe.


Fokus / Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri

Årg. 17, nr. 3 (2010)

af

af

Anders Degn Pedersen

Årg. 17, nr. 3 (2010)