Bøger / faglitteratur

Hjerner på begynderstadiet : neuropædagogik


Beskrivelse


Anvender neuropsykologi og neuropædagogik til at forklare, hvordan virkeligheden opfattes, når hjernens udvikling ikke forløber normalt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lars Aagaard

d. 18. dec. 2018

Tiltalende og veltilrettelagt grundbog om hjernens funktion hos mennesker helt eller delvist påO til 6 års udviklingstrin, en 'lillesøster' til Udviklingsmuligheder for børn med hjerneskader,2. udgave (94/03) om de større børn. Brugen af sidstnævnte kan vejlede om forventningen til denne. Bogen er henvendt til praktikere, det vil sige pædagoger og andre fagfolk samt forældre, somønsker en fremstilling, som er lige så krævende som den er givende. Jeg tror, den vil blive brugt med flid, fordi forståelse er så afgørende en forudsætning for at kunne stille krav, som frigør ogikke binder, og for at kunne stille krav, som er såvel alderssvarende som lavere i forhold til det aktuelle funktionsområde. Omgang med børn med Minimal Brain Dysfunction og med Dysfunktion medhensyn til Afledelighed, Motorisk kontrol og Perception (DAMP) ('skæve børn' ) er integreret i bogen, og det har bibliotekerne savnet stof om på dette niveau. Bogen er meget tidssvarende ogveludstyret, kommer rundt omhjernens opbygning og funktion i det omfang, det endnu er kendt, udviklingspsykologi og en lang gennemgang af fejlfunktioner med forslag til imødegåelse, efterfulgt afet omfattende iagttagelsesskema med tilhørende behandlingsplan. Ordlister og register, samt flapper med centrale oversigter fuldender bogen. Henvisninger findes efter hvert kapitel. Opsætning ogdisposition forbilledlig.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lars Aagaard

d. 18. dec. 2018

Tiltalende og veltilrettelagt grundbog om hjernens funktion hos mennesker helt eller delvist på 0 til 6 års udviklingstrin, en 'lillesøster' til Udviklingsmuligheder for børn med hjerneskader,2. udgave (94/03) om de større børn. Brugen af sidstnævnte kan vejlede om forventningen til denne. Bogen er henvendt til praktikere, det vil sige pædagoger og andre fagfolk samt forældre, somønsker en fremstilling, som er lige så krævende som den er givende. Jeg tror, den vil blive brugt med flid, fordi forståelse er så afgørende en forudsætning for at kunne stille krav, som frigør ogikke binder, og for at kunne stille krav, som er såvel alderssvarende som lavere i forhold til det aktuelle funktionsområde. Omgang med børn med Minimal Brain Dysfunction og med Dysfunktion medhensyn til Afledelighed, Motorisk kontrol og Perception (DAMP) ('skæve børn') er integreret i bogen, og det har bibliotekerne savnet stof om på dette niveau. Bogen er meget tidssvarende ogveludstyret, kommer rundt omhjernens opbygning og funktion i det omfang, det endnu er kendt, udviklingspsykologi og en lang gennemgang af fejlfunktioner med forslag til imødegåelse, efterfulgt afet omfattende iagttagelsesskema med tilhørende behandlingsplan. Ordlister og register, samt flapper med centrale oversigter fuldender bogen. Henvisninger findes efter hvert kapitel. Opsætning ogdisposition forbilledlig.


Børn & unge

Årg. 26, nr. 2 (1995)

af

af

Annie Høgh

Årg. 26, nr. 2 (1995)


Psykologisk pædagogisk rådgivning

Årg. 31, nr. 5/6 (1994)

af

af

Ruth Pedersen

Årg. 31, nr. 5/6 (1994)